Συστατικά:

    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    • 500 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες
    • ½ κ.γλ. αποξηραμένο βασιλικό
    • 375 γρ. βρασμένες και καθαρισμένες γαρίδες
    • 150 ml λευκό κρασί
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 500 γρ. φετουτσίνι (είδος ζυμαρικού)
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

     

    Οδηγίες:

    • Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σ’ ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
    • Προσθέτουμε και τις γαρίδες, το κρασί και το μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
    • Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε.
    • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 με 12 λεπτά (al dente).
    • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα.
    • Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρουμε αμέσως.