Υλικά

·        1 αντίβ

·        1 μικρό ραντίτσιο

·        1 σαλάτα σγουρή

·        1-2 σκληρά μήλα, καθαρισμένα

·        6 φέτες προσούτο Πάρμας

·        1 φλιτζ. τσ. χοντροκομμένο τυρί γκοργκοντζόλα

·        1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

Για τη σάλτσα


·         6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

·         3 κ.σ. ξίδι από φραμπουάζ ή από σέρι

·         3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, για το γαρνίρισμα

·         Αλάτι, πιπέρι

 



Οδηγίες:

·         Κόβουμε τα φύλλα του αντίβ και του ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν), τα μήλα σε λεπτές φέτες, τη σαλάτα σε φουντίτσες, με το χέρι.

 

·         Χτυπάμε καλά το λάδι με τις 3 κ.σ. ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα σαλατικά και τις 3 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση.

 

·         Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε απλωτή σαλατιέρα, τοποθετούμε επάνω τις υπόλοιπες φέτες προσούτο και γαρνίρουμε με τα κομμάτια του τυριού και το κουκουνάρι.