Ιταλική σαλάτα με προσούτο και γκοργκοντζόλα
03 Απρ
0 Σχόλια
300 View(s)
Υλικά
· 1 αντίβ
· 1 μικρό ραντίτσιο
· 1 σαλάτα σγουρή
· 1-2 σκληρά μήλα, καθαρισμένα
· 6 φέτες προσούτο Πάρμας
· 1 φλιτζ. τσ. χοντροκομμένο τυρί γκοργκοντζόλα
· 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
Για τη σάλτσα
· 6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
· 3 κ.σ. ξίδι από φραμπουάζ ή από σέρι
· 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο, για το γαρνίρισμα
· Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
· Κόβουμε τα φύλλα του αντίβ και του ραντίτσιο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν), τα μήλα σε λεπτές φέτες, τη σαλάτα σε φουντίτσες, με το χέρι.
· Χτυπάμε καλά το λάδι με τις 3 κ.σ. ξίδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με τα σαλατικά και τις 3 φέτες προσούτο, κομμένες στη μέση.
· Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε απλωτή σαλατιέρα, τοποθετούμε επάνω τις υπόλοιπες φέτες προσούτο και γαρνίρουμε με τα κομμάτια του τυριού και το κουκουνάρι.